Selecteer een pagina

Over Mij

“Het enige dat onmogelijk is, is de mogelijkheid dat iets onmogelijk is.”

Mijn naam is Esther van der Lee, gediplomeerd gewichtsconsulent. Mijn keuze voor dit vak heeft alles te maken met mijn eigen ervaringen op het gebied van lijnen, afvallen en overmatig sporten. Inmiddels weet ik uit ervaring dat alles draait om een gezonde leefstijl om je gewicht onder controle te houden, en niet het volgen van strenge diëten en overmatig sporten.

“Voor alles geldt “met mate”. Gezonde voeding betekent niet dat je nooit meer mag snoepen; het gaat om de juiste verhoudingen. En daar wil ik je graag bij helpen en in adviseren.”

Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal in januari 2009. Na alle kerstdiners en chocoladeletters merkte ik dat mijn broeken nu wel erg straks zaten. Ik gaf mezelf de keuze: of een broekmaat groter kopen (dit zou dan maat 46 worden!) of afvallen. Ik koos voor het laatste. Vol goede moed ging ik aan de Sonja Bakker. Al na vier weken merkte ik echt verschil. Omdat het afvallen zo goed ging, ging ik door. Naast twee keer in de week korfballen, besloot ik te beginnen met hardlopen. En dat terwijl ik helemaal geen loper was! Na verloop van tijd werd ik bevangen door het hardloopvirus. Ik begon het steeds leuker te vinden en de resultaten waren er ook naar. 5 kilometer werd al snel 10 km, en in september 2009 liep ik zelfs mijn eerste halve marathon (21 kilometer). Ondertussen was ik al ruim 20 kilo afgevallen.

Ischias, geen marathon

Omdat de halve marathon zo goed ging, besloot ik te gaan trainen voor de hele marathon, die in april 2010 gehouden zou worden. In februari 2010 begon ik rugpijn te krijgen, met pijnscheuten naar mijn rechterbeen. Ik negeerde het in eerste instantie en ging gewoon stug door. In maart 2010 sloeg het noodlot toe. Ik had een ischias, oftewel een beknelde zenuw in mijn onderrug, die enorme pijn veroorzaakte. Omdat ik ’s nachts niet goed kon slapen, liep ik vaak door de woonkamer. Beweging verlichtte de pijn nog enigszins. Ik nam steeds vaker paaseitjes om mezelf tijdens deze nachten te troosten. Dit was ook meteen het keerpunt in mijn afvalrace. De kilo’s kwamen er een voor een weer aan. Ik ben uiteindelijk wel gestart aan de marathon, maar na 16 kilometer moest ik noodgedwongen stoppen.

De omslag

Ik ben redelijk hersteld van de ischias, maar het is nooit meer helemaal over gegaan. Hardlopen is daarom ook nooit meer hetzelfde geworden. Nu ben ik blij als ik een half uurtje kan hardlopen. Ik weet nu wel dat ik toen niet goed bezig was. Ik sportte teveel, en mijn voedingspatroon klopte niet.

Mijn ervaring heeft er wel voor gezorgd dat ik me steeds meer ging interesseren in voeding, sporten en afvallen. Daarom ben ik de opleidingen ‘gewichtsconsulente’, ‘begeleiding van kinderen met overgewicht’ en ‘leefstijlcoach’ gaan volgen. Mijn passie is het aanleren van een gezonde leefstijl aan jong en oud, je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Alles met mate. Niet overdrijven met lijnen, niet overdrijven met sporten, maar gewoon een gezond voedingspatroon met ruimte voor wat lekkers af en toe, en op een gezonde manier bewegen. Het lukt mij al jaren om zo op een gezond gewicht te blijven. Ik help jou ook graag met het aanleren van een gezonde leefstijl. Je zult zien dat de kilo’s dan vanzelf verdwijnen! Dus kom bij me langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.