Selecteer een pagina

Werkwijze & Tarieven

Eet gevarieerd | Eet niet teveel en beweeg | Eet minder verzadigd vet | Eet veel groente, fruit en brood | Eet veilig

Kennismakingsgesprek
(30 minuten – Gratis)

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Tijdens dit gesprek vertel ik over mijn werkwijze en zal ik jouw vragen beantwoorden. Na dit gesprek is het mogelijk om een intakegesprek in te plannen.

Intakegesprek
(60 minuten – € 60,00)

Tijdens het intakegesprek maak ik een analyse van je voedingspatroon, word je gewogen en gemeten, worden de tijdelijke en einddoelen bepaald en krijg je (indien van toepassing) bewegingsadvies.

Vervolgconsult
(30 minuten – € 30,00)

Tijdens elk vervolgconsult word je gewogen en gemeten en wordt het voedings- en beweegadvies geëvalueerd, oftewel: zit je goed op schema wat betreft het behalen van jouw doelen? Moeten de doelen bijgesteld worden? Of moet het voedingsadvies en beweegadvies bijgesteld worden?

Duur begeleidingstraject

Hoe lang de begeleiding zal duren, is afhankelijk van jouw gestelde doelen. Tijdens het intakegesprek zal een eerste indicatie gemaakt worden. Uiteraard kan de duur van de begeleiding altijd bijgesteld worden. Over het algemeen duurt het gemiddeld negen maanden om een nieuwe LEEfstijl aan te leren.

Richtlijnen van het Voedingscentrum

Als BGN-gewichtsconsulent werk ik volgens de Richtlijnen Voedselkeuze van het Voedingscentrum. De Schijf van Vijf is hierbij een hulpmiddel dat in één oogopslag laat zien hoe je gezond kunt eten.

Je hebt met de Schijf van Vijf oneindig veel mogelijkheden om te variëren met eten en drinken. Binnen de vijf vakken en de vijf adviezen van de Schijf van Vijf heb je de vrijheid om zelf te bepalen wat je eet.

Meer informatie over de Schijf van Vijf vind je op de site van het Voedingscentrum.

Hoeveel is jouw gezondheid je waard?

Onderstaande tarieven zijn een indicatie. Afhankelijk van de gestelde doelen en duur van het traject, zijn maatwerk-tarieven van toepassing. De tijdsduur van een traject wordt van te voren besproken. Voor trajecten op locatie worden er brandstof- en reistijdkosten in rekening gebracht. Deze kosten worden vooraf besproken.

Kennismakingsgesprek (30 min.) Gratis
Intakegesprek (60 min.)
(analyse voedingspatroon, wegen + meten, doel bepalen)
€ 60,00
Vervolgconsult (30 min.) € 30,00
Eenmalig voedingsadvies € 75,00
Kort traject
(intakegesprek + 5 vervolgconsulten)
€ 200,00
Lang traject
(intakegesprek + 10 vervolgconsulten)
€ 340,00
Strippenkaart voor 5 vervolgconsulten
(evalueren voedingsadvies, wegen + meten)
€ 140,00
(Tarieven zijn inclusief 21% BTW.)

Vergoedingen

De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. Je kunt de voorwaarden terugvinden in jouw eigen polis. Je kunt ook de website van de BGN raadplegen voor een overzicht.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars die de consulten van de BGN-gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden. Als je op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kun je lezen welke vergoeding er wordt gegeven.

Als je jouw zorgverzekeraar niet terug ziet in dit overzicht, wordt er meestal geen vergoeding gegeven. Je kunt dit uiteraard altijd navragen bij jouw zorgverzekeraar.